Project Belletablestraat in Venlo in opdracht van Particulier van buro moon (rotterdam)
Project Belletablestraat in Venlo in opdracht van Particulier van buro moon (rotterdam)
Project Belletablestraat in Venlo in opdracht van Particulier van buro moon (rotterdam)
Project Belletablestraat in Venlo in opdracht van Particulier van buro moon (rotterdam)
Project Belletablestraat in Venlo in opdracht van Particulier van buro moon (rotterdam)
Project Belletablestraat in Venlo in opdracht van Particulier van buro moon (rotterdam)

Belletablestraat

De bewoners van de Belletablestraat 24 in Venlo zijn blij met hun huis, toch willen ze graag verbouwen. Het aantal vierkante meters is weliswaar ruim voldoende, maar de indeling en daardoor het gebruik van de ruimten op de begane grond zijn verre van optimaal.

Het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit, een praktische indeling, een grotere tuin en buiten meer onderdeel laten zijn van het dagelijkse leven, zijn de uitgangspunten voor het ontwerp.

De oude garage en speelkamer worden gesloopt zodat er meer ruimte komt voor de tuin. De nieuwe aanbouw is een stuk kleiner dan de originele bebouwing, hierdoor ontstaat een achterom. Het was de wens van de opdrachtgever om een directe verbinding naar de tuin te hebben en gasten ook via een informele route te kunnen ontvangen.

De familie zit privé in hun nieuwe tuinkamer omdat de gevel aan de straatzijde vrijwel geheel gesloten is. Aan de tuinzijde zorgen grote transparante puien juist voor maximale verbinding met buiten. Als de deuren openstaan lopen binnen en buiten vloeiend in elkaar over. Het overstekende dak houdt direct zoninval in de woning tegen en beschermt de puien tegen regen en vervuiling. De achterom met begroeiing tegen de buitenwanden vormt nu het decor waartegen het dagelijkse leven van de familie zich afspeelt. De keuken en de tuinkamer zijn het nieuwe hart van de woning gelegen tussen tuin en straat.

Venlo
11-6-2020
Woonhuis
Particulier
i.s.m. Studio van der Steen