Seinhuis

Seinhuis
7-11-2022

In de spoorkuil in Nijmegen staat een Seinhuis (1960, Koen van der Gaast) leeg. Wij doen samen met COUP een haalbaarheidsonderzoek naar dit beeldschone bouwwerk.

Verhuisd!

Verhuisd!
1-9-2022

Buro Moon is verhuisd naar De Fabriek van Delfshaven, een bedrijfsverzamelgebouw in een voormalige stoomwasserij te Rotterdam.

Opening MOUT Venlo

Opening MOUT Venlo
20-5-2022

MOUT Venlo is geopend!! De transparante kas vormt het nieuwe centrale ontmoetingspunt in het Julianapark. Zien we je daar?

Bouwteam

Bouwteam
5-5-2022

Buro moon maakt het ontwerp voor het Neherlab Auditorium in bouwteam verband gereed voor uitvoering.

Wonen boven Winkels

Wonen boven Winkels
4-5-2022

Samen met COUP doet Buro Moon onderzoek naar Wonen boven Winkels in Haarlem.

BNA ledenraad

BNA ledenraad
30-4-2022

Vanaf vandaag is Moon Brader lid van de BNA ledenraad. Vanuit deze rol zal ze de komende drie jaar BNA leden representeren.

NEXT STEP

NEXT STEP
25-4-2022

Buro Moon is genomineerd! 10 Bureaus zijn geselecteerd voor deelname aan het programma van de BNA en Synchroon. Ready for.. the Next Step.

Oplevering

Oplevering
13-3-2022

De aanbouw aan de Belletablestraat is gereed. De tuin is nu onderdeel van de woonkeuken en van het dagelijks leven van de bewoners.

Fort Prins Frederik

Fort Prins Frederik
7-10-2021

Voor de ontwikkeling van Fort Prins Frederik in Oolstgensplaat heeft Buro Moon samen met COUP en Hylkema Erfgoed een Nota van Uitganspunten opgesteld

Vergunning Neherlab

Vergunning Neherlab
5-8-2021

We hebben de vergunning binnen voor de verbouwing/renovatie van het Neherlab. Op zoek naar een bouwer en dan kan de realisatie beginnen.

Belletablestraat

Belletablestraat
5-7-2021

De contouren van de nieuwe aanbouw zijn goed zichtbaar! De verbinding tussen binnen en de tuin is spectaculair. De finale afwerking volgt...  

Fort Honswijk

Fort Honswijk
1-7-2021

In samenwerking met Coup Urban Producers heeft Buro Moon een visie voor de herontwikkeling van Fort Honswijk opgesteld.  

Excursie Antwerpen

Excursie Antwerpen
22-6-2021

Buro Moon bezoekt Antwerpen. We hebben veel mooie projecten bezocht en de PAKT-site was daarvan onze favoriet, dus een aanrader om te gaan bezoeken.

Circulair Ontwerpen en Bouwen

Circulair Ontwerpen en Bouwen
1-6-2021

Buro Moon heeft de training 'Circulair Ontwerpen en Bouwen' aan de BNA Academie succesvol afgerond. Wij hebben ons laten inspireren hoe we kunnen bijdragen aan circulaire toekomst.

Lancering

Lancering
18-5-2021

In opdracht van Swazoom heeft Buro Moon een oude vervoersbus verbouwd tot een mobiel jongeren informatiepunt. Vanaf vandaag rijdt deze rond door Amsterdam Zuidoost!    

Vergunning fysiopraktijk

Vergunning fysiopraktijk
12-5-2021

De vergunning voor de fysiopraktijk Move Better in Almere is ingediend.

Bezoek interieurbouwer

Bezoek interieurbouwer
10-3-2021

Er wordt hard gewerkt aan het interieur van de Swazoom bus. Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan bouwer Brandwacht & Meijer. De bank is klaar om getest te worden!

Auditorium Neherlab

Auditorium Neherlab
26-2-2021

Na 15 jaar leegstand gaat Buro Moon aan de slag met deze mooie monumentale auditorium zaal in het voormalige PTT laboratorium in Leidschendam.

Vergunning MOUT

Vergunning MOUT
20-11-2020

De vergunning voor MOUT is ingediend, in het voorjaar verwachten we een akkoord van de Gemeente Venlo.

Start bouw

Start bouw
8-11-2020

De sloopwerkzaamheden aan de Belletablestraat zijn gereed en de nieuwe verbinding met de tuin is duidelijk zichtbaar. De woning heeft straks meer licht, lucht en tuin.  

Dijkmagazijnen aan de Lek

Dijkmagazijnen aan de Lek
25-8-2020

Buro Moon doet onderzoek naar Dijkmagazijnen aan de Lek in samenwerking met COUP Urban Producers. Kunnen we hier in de toekomst overnachten?

Expositie 'Out of the Box'

Expositie 'Out of the Box'
21-8-2020

Hoe ziet ons logistiek landschap van de toekomst eruit? Tijdens de expositie worden vier alternatieven gepresenteerd, inclusief ons voorstel om logistiek in Brabant te verplaatsen van de weg naar het water!

Excursie Amsterdam

Excursie Amsterdam
30-6-2020

Op de heetste dag van het jaar fietsen wij door Amsterdam en bezoeken: Schoon Schip, De Ceuvel, Pontsteiger, Westerpark, GWL terrein, Van Eesteren Museum Ru Paré Community, Stadionplein.

Publicatie CRa

Publicatie CRa
29-6-2020

Ruimtelijke toekomstbeelden voor een nieuw voedelsysteem. Een advies van het College van Rijksadviseurs naar aanleiding van de ontwerpprijsvraag Brood en Spelen.

Start MOUT

Start MOUT
19-3-2020

Buro Moon in de startblokken achter de tekentafel! We zijn vanaf nu officieel van start met MOUT.

Win, win, win

Win, win, win
8-1-2020

We hebben de aanbesteding gewonnen voor de transformatie en herinrichting van het voormalige Museum van Bommel van Dam te Venlo naar een foodhall, stadscafé en brouwerij.

Fysiopraktijk Almere

Fysiopraktijk Almere
22-12-2019

Het schetsontwerp voor een fysiopraktijk in Almere is gereed. De eerste schetsen zijn enthousiast ontvangen door de opdrachtgever en de gemeente. 

Europan shortlist

Europan shortlist
19-12-2019

Met ons plan Brainpower hebben de shortlist gehaald van Europan 19 in Rotterdam.

Excursie Tilburg

Excursie Tilburg
10-9-2019

We gaan weer op pad en we bezoeken de Spoorzone, de Lochal, Tilburg Campus, Puishaven, Huize Moerenburg, Spoorpark en de Faculty club in Tilbrug.

Publicatie BNA

Publicatie BNA
20-6-2019

'Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen' is een publicatie van BNA onderzoek, waarin 4 jonge ontwerpteams de energietransitie op bedrijventerrein Hoorn80 middels ontwerpend onderzoek vormgeven. 

Start-up farm

Start-up farm
7-2-2019

Gisteren vond de afsluitende bijeenkomst van Prijsvraag Brood en Spelen plaats in het provinciehuis Noord-Brabant. Hier werd o.a. onze visie op het platteland: START-UP FARM gepresenteerd en bediscussieerd in een volle zaal.

Zuideinde 20

Zuideinde 20
21-1-2019

Na een goed vooroverleg bij de welstand kunnen we door met het schetsontwerp van een moderne uitbouw in het centrum van Monnickendam.    

Etersheim

Etersheim
14-11-2018

Buro Moon denkt mee! Bij de brainstorm over de toekomst van Etersheim 'het land van Dik Trom' met Coup Urban Producers.

De dag van de stad 2018

De dag van de stad 2018
29-10-2018

Voor de Bouwagenda hebben we een integrale aanpak ontwikkeld voor een mogelijke transitie van Rotterdam Zuid richting een meer inclusieve, veilige, gezonde en groene stad. Deze is gepresenteerd op De Dag van de Stad 2018.  

Ontvangstbalie APPM

Ontvangstbalie APPM
28-8-2018

Met deze nieuwe ontvangsbalie worden gasten van APPM netjes ontvangen en hebben de management consultants elke dag een vrolijke entree naar hun werkplek in het Groot Handelsgebouw.

Prijsvraag brood en spelen

Prijsvraag brood en spelen
5-7-2018

We hebben de Prijsvraag Brood en Spelen gewonnen met Start-up Farm!! Samen met Ravenkop, OTO landscape architecture en Kwekerij Decohof gaan we onze visie op het platteland verder ontwikkelen.

Excursie Rotterdam

Excursie Rotterdam
6-6-2018

Met 32 graden Celsius fietsen we kriskras door onze eigen stad Rotterdam. 

Online

Online
10-4-2018

WELKOM. We zijn online, de website is in de lucht. Laat ons weten wat je ervan vindt! 

Op zolder

Op zolder
8-4-2018

De zolder omtoveren tot een plek waar je echt aan ontspanning toe komt. De verbouwing van de bovenste verdieping is gereed het is nu mogelijk om vanuit het bad naar de sterren kijken.    

Prototype

Prototype
30-3-2018

Het prototype van Bankie Moon is gereed en gaat de test fase in... TEST, TEST, TEST

Verhuizing

Verhuizing
1-3-2018

Buro Moon is verhuisd naar Rotterdam! Je bent altijd welkom bij ons op atelier voor een kopje koffie of thee.

Huis u

Huis u
25-1-2018

De renovatie en herinrichting van Huis U is afgerond. Ruimte, licht en doorkijk zijn terug gebracht op de begane grond. De nieuwe indeling voorziet in een maximale verbinding met buiten.     

Gemaal de poel

Gemaal de poel
18-1-2018

Buro Moon denkt mee! Bij een brainstorm over de toekomst van Gemaal de Poel, met MOOI Noord-Holland en COUP urban producers.

Start huis u

Start huis u
10-9-2017

De renovatie en herinrichting van Huis U is van start!

Stolpboerderij

Stolpboerderij
30-8-2017

Alleen de gevel van deze stolpboerderij stond nog overeind. De hele inbouw, constructie en dakopbouw zijn helemaal opnieuw opgebouwd. Buro Moon heeft een multifunctioneel meubel ontworpen in het hart van het gebouw.